Saksankieliset verkkosivut

Mikä ihmeen Impressum?

Saksankielisillä verkkosivuilla on oltava Impressum

 

Saksalaisten yritysten suomenkielisiltä löytyy tavallisesti osio, joka ei ole kovin yleinen suomalaisilla sivuilla: Julkaisutiedot. Saksankielinen termi on Impressum, joka onkin yleinen käännöspulma.

Tällaisen otsikon alta löytyy sivustoa ylläpitävän yrityksen yhteystietojen lisäksi tietoa siitä, mihin kaupparekisteriin yritys on rekisteröity, sekä tiedot sen yritysmuodosta, yritysjohdosta ja sen kansainvälinen y-tunnus. Nämä tiedot ovat pakollisia kaikilla saksankielisillä markkinoilla toimivilla sivustoilla. Velvoite koskee siten myös ulkomaalaisia yrityksiä, jotka kohdistavat markkinointia saksankielisiin maihin esim. tarjoamalla saksankieliset verkkosivut. Yleisin suomenkielinen vastine julkaisutiedot on vähän harhaanjohtava, sillä velvoite ei rajoitu pelkästään printtimediaan. Mahdollisia käännöksiä ovat siten myös vaikkapa tietoa yrityksestä tai oikeudelliset tiedot.

Julkaisutietojen tapainen osio puuttuu yleensä suomalaisilta verkkosivuilta siitä yksinkertaisesta syystä, että kyseiset tiedot ovat Pohjoismaissa kaikkien nähtävissä olevissa julkisissa rekistereissä, kuten finder.fi. Muualla tällaisia rekistereitä ei ole tai ne ovat maksullisia. Sen vuoksi keskieurooppalainen nettisivuilla kävijä haluaa saada tiedot suoraan verkkosivuilta. Vastaavasti niiden puuttuminen herättää epäluuloa: miksi yritys haluaa salata olennaiset tiedot? Onko se kenties kirjelaatikkofirma ja uskaltaako sieltä ostaa mitään?

Julkaisutiedot on siis hyvin olennainen osa saksankielisiä verkkosivuja. Se lisää potentiaalisten asiakkaiden luottamusta verkkosivuston tarjoavaan yritykseen. Erityisesti tämä koskee yritysasiakkaita: 44 prosenttia saksalaisista B2B-ostajista sanoo poistuvansa sivuilta, jos sieltä puuttuvat olennaiset, tyypillisesti Impressumin sisältämät tiedot. Impressum ei suinkaan ole harmittava lisärasite, vaan ammattitaitoisesti toteutettuna se päinvastoin parantaa yrityksen mahdollisuuksia menestyä voimakkaasti kilpailuilla saksankielisillä markkinoilla.

Haluatko käännättää verkkosivusi saksaan ja olla varma, että kaikki tulee oikein?

Ota yhteyttä meihin, niin luomme yhdessä saksankieliset sivut, joilla pääsette Euroopan suurimmalle markkina-alueelle!

Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö

Copyright © 2024 ScanLang GmbH