Tuotenimien kääntäminen

Vuokraa ilkeä mummo – tuotenimien sudenkuoppia

Suomen kieli eroaa tunnetusti indoeurooppalaisista kielistä, niin kielioppinsa kuin sanastonsakin puolesta. Sen vuoksi on harvinaista, että supisuomalainen sana sekoittuisi ulkomailla johonkin ihan eri sanaan. Tällaistakin kuitenkin tapahtuu – englanninkielisille hupilistoille päässeitä suomalaisia tuotenimiä ovat mm. Taffel Juusto Megapussi ja Fanny-vanukas.

Sudenkuopat eivät tietenkään rajoitu pelkästään englannin kieleen. Esimerkkejä suomalaisista sanoista, joilla on saksan kielessä ihan toinen merkitys, ovat mummoa tarkoittava oma ja ilkeää tarkoittava mies – eli oma mies onkin saksassa ilkeä mummo! Suomessa vierailevat itävaltalaiset naureskelevat usein bussiopasteille, sana Bussi kun tarkoittaa Itävallan saksassa pusua.

Ulkomaille silmäilevän yrityksen on sen vuoksi hyvä varmistaa, että omien tuotteiden nimet eivät tarkoita kohdemaassa jotain muuta. Tahattoman koominen tuotenimi voi tehdä tyhjäksi koko myyntitiimin ponnistelut. Jos vaikkapa korkean hintaluokan sisustustuotteen nimi on Suomessa Miete, suomalaiset asiakkaat osaavat kyllä yhdistää siihen vaikutelman rauhallisuudesta ja huippulaadusta – saksankieliset eivät niinkään, sillä saksassa sana Miete tarkoittaa vuokraa, joten heille syntyvä vaikutelma on aivan päinvastainen.

Tuotenimien kohdalla on tärkeää tunnistaa myös sanan piilomerkitykset ja merkitykset eri murteissa ja slangeissa. Sen vuoksi sanakirja ei suinkaan riitä, vaan tarkastus kannattaa ehdottomasti antaa kyseisellä kielialueella asuvan tahon tehtäväksi.

ScanLangilla on pitkä kokemus tuotenimien tarkastuksesta. Tarjoamme saksankielisille markkinoille pyrkiville yrityksille kiinteähintaisena palveluna kahden saksaa äidinkielenään puhuvan viestinnän ammattilaisen tekemän tarkastuksen, jossa arvioimme ehdokasnimien soveltuvuuden ja kerromme mahdollisista sivumerkityksistä. Ensimmäistä kertaa ulkomaille lähteville yrityksille myönnämme vielä 10 prosentin alennuksen – ota yhteyttä, niin sovitaan yrityksellenne parhaiten sopiva paketti!

Kiinnostuitko?

Jos haluaisit kuulla lisää ScanLangin palveluista tai pyytää tarjouksen, ota yhteyttä!

Katso yhteystietomme Pyydä tarjous

Copyright © 2024 ScanLang GmbH